Travel

Weekly #8

Dat was alweer de laatste week zonder reizen, een maand lang zomer vieren in Amsterdam. Dat is me goed bevallen, heerlijk even weer tot rust komen, iedereen zien en nieuwe plekjes ontdekken! Mijn weekly:

Maandag was het weer echt vreselijk, ik had zin om de hele dag in bed te liggen Netflixen. In plaats daarvan werd ik vermaakt door schattige poezenbeesten die op mijn laptop en voeten gingen liggen. Gezellig!

Dinsdag werd ik verblijd met een nieuw travel journal van Opschrijfboekjes.nl, gevaarlijke website als je net als ik, hooked aan opschrijfboekjes bent. Deze gaat mee om verslag te doen van mijn eerstvolgende reis naar Jordanië. ‘s Avonds was het tijd voor eten bij de Salsa Shop (aanrader, zelfs als je geen koriander eet is het heerlijk vers Mexicaans, binnenkort meer!), een drankje in de zon bij café Langereis en daarna de film Begin Again. Uiteindelijk belandde ik die avond nog in een soort kroegentocht met oude bekenden en lang ik veel te laat in bed. Oeps.

Woensdag begon mijn ochtend vroeg met een ontbijt bij Nacional en inspirerend gezelschap. Het was mijn laatste dag als poezenoppas, ik had een paar afspraken en uiteindelijk deed ik die avond bijzonder weinig.

Donderdag begon met mijn wekelijkse ritueel; 45 minuten zwemmen in het Akasha Spa & Gym centre. Hoewel ik niet zo’n zwemmer ben, en al helemaal geen ochtendmens, is het stiekem best lekker om om 7.30 in een leeg zwembad te plonsen. Daarna nog even in de hammam en het bubbelbad, boekje lezen en dan ben ik helemaal opgeladen voor een nieuwe dag. Donderdag werkte Sabrina voor het eerst een halve dag mee, ‘moest’ ik Gin Tonic drinken bij pop-up Ginbar IMAGIN (ga, nog tot 16 augustus!), at ik bij The Lobby en had ik daarna een verjaardag. Op het dak, met een vuurtje. Heel gezellig!

Vrijdag was een gewone werkdag, die ik afsloot met heerlijke mosselen met frites bij Frites uit Zuyd en de film Boyhood. Prachtig, mooie lessen over opgroeien, talent en onzekerheid. Ik vond hem absoluut 3 uur stilzitten waard!

Zaterdag was ik vroeg in de veren om wat dingen te regelen, te werken, bij te kletsen en daarna de trein naar mijn ouders te pakken. Ze hebben onlangs de tuin helemaal omgebouwd en bij mooi weer is het er heerlijk vertoeven. Het was een relaxed weekend vol familie, omdat zondag mijn moeder jarig was. Onze hond is sinds kort doof en ik kwam er achter hoe lastig dit eigenlijk is voor iedereen. Ook zag ik neefje Gino weer, die inmiddels al 3 maanden is. Wat gaat dat hard!

Komende week ben ik 2 dagen in Amsterdam, woensdag vlieg ik naar Jordanië. Dus vooral werken, inpakken en voorbereiden.
Hoe zag jouw week er uit? En wat staat er deze week op de planning?

Sabine de Witte