amsterdam

Wella Color ID

Iemand zei laatst tegen mij: You look like a girl but you’re practical like a boy. Daar moest ik hem gelijk in geven. Er leuk uitzien, graag, maar het moet wel praktisch. Dat komt door het reizen, maar ook omdat ik gewoon niet van moeilijk gedoe en ingewikkelde trucjes hou. Dat weerhield me eerst van mijn korte coupe, maar wat ben ik blij dat ik er de schaar in heb gezet. Dat korte kapsel is eigenlijk nog veel praktischer!

Color ID

Na de knipbeurt had ik verwacht dat ik best moest wennen aan mijn kortere haar, maar het tegenovergestelde bleek. Daarom had ik in eerste instantie niets aan de kleur laten doen, hoewel ik de koele tinten van Julianna Hough wel net dat beetje extra pit vond geven. Toen Salon B mij vroeg of ik de Color ID wilde testen, hoefde ik daar geen 2 keer over na te denken. Ja graag! Haarspecialist Sanne had tijdens de knipbeurt al een beetje uitgelegd over deze nieuwe verftechniek. Waar je normaal gesproken heel wat uren en met heel veel marsman-achtige folietjes in de kappersstoel moet zitten, kan de Wella Color ID 3 verschillende verftinten tegelijk aan. Zo nam ik een paar weken geleden op zaterdagochtend weer plaats in de kappersstoel, voorzien van thee en magazines. In plaats van een vloeibare, druppende verf is de Color ID treatment een soort klei die heel natuurlijk met de andere kleuren mengt als ze tijdens het verven in contact komen. Samen met Sanne koos ik de kleuren uit; een wat koeler, assig blond om het door de zon geel gekleurde blond wat koeler te maken, een champagne en cendré blondtint voor warmte en diepte en een donkerblonde haaraanzet. Ook dat zorgt voor meer diepte en een speels effect, als ik het los en vast draag. Het resultaat: een kleurencombinatie die perfect past bij de herfst en winter, niet flets maakt maar het kapsel net wat extra pit geeft.

De color ID shades die Sanne bij mij gebruikt heeft

De color ID shades die Sanne bij mij gebruikt heeft

Zo ziet de Color ID er uit in je haar

Zo ziet de Color ID er uit in je haar

Test geslaagd:
Niet iedereen zag dat ik mijn haar had laten kleuren, maar ik kreeg wel net iets vaker te horen dat ik er goed uit zag en dat het nieuwe kapsel zo goed stond. In the pocket! Daarbij was de behandeling snel, efficiënt en zonder brandende vloeistof op m’n hoofdhuid. Praktische uitvoering, girly resultaat. Win win dus. Dank Salon B & haargodin Sanne!

Et voila; color id shades

Et voila; color id shades

sabine color id

Sabine de Witte