tips

Werelse – Nowhere

werelse fashionbloggers

Fashion blogs

Dat fashion bloggers veel invloed hebben, is de laatste jaren wel duidelijk geworden. Front row zitten niet alleen maar de A-list sterren, maar ook de jonge meisjes met een camera en streetstyle look. Ik bewonder de creativiteit van de succesvolle bloggers. Wel merk ik dat ik van sommige grote blogs vervreemd ben. Ze zijn zo groot en commercieel geworden, dat de originaliteit en de eigen stijl er van af is of alles is gekregen en niet meer bereikbaar voor de doorsnee portemonnee. In december interviewde ik Afterdrk, een van de eerste bekende fashion bloggers uit Nederland. Zij heeft heel duidelijk een unieke website met een bijzondere invalshoek. Ze blogt voor haar eigen plezier, niet voor de leuke extra’s die het inmiddels met zich mee brengt. Steeds vaker beginnen mensen een blog, vanwege de gratis spullen en leuke feestjes. Een verkeerde reden om te starten, het gaat er om dat je het leuk vindt om iets (speciaals) te delen.

Werelse x Mango Touch

De 3 bekendste internationale blogsters, Andy van StyleScrapbook, Chiara van TheBlondeSalad en Carolina van FashionSquad hebben inmiddels hun eigen design label opgericht; Werelse. Hiermee maken ze mode betaalbaar en toegankelijk. Sinds gisteren is hun Werelse voor Mango Touch lijn verkrijgbaar. Betaalbare accessoires, rechtstreeks afgestemd op de laatste catwalk trends. In Spanje kom ik er regelmatig, juist vanwege de betaalbare en leuke accessoires en aparte basics. Daar is het ook iets goedkoper dan in Nederland, een extra leuk voordeel. Ik vind vooral de fluor gele tas, de zilveren loafers en de zwarte pumps met doorzichtig fluo hak erg leuk.

Mango touch by Werelse

werelse voor mango

NOWHERE

Een tweede collectie van de Zweedse Elin Kling. Zij heeft van haar blog haar fulltime job gemaakt en is nu in te huren voor styling klussen. Met een heel team om haar heen heeft ze eerst een succesvolle samenwerking met H&M volbracht en vorig najaar haar eerste collectie gelanceerd. Nu is het de beurt aan haar Spring/Summer 2012 collectie. De looks zijn clean, simpel en stijlvol. Scandinavische simpelheid, maar door het gebruik van luxe materialen toch niet doornsee. Door samen te werken met een van de grootste internationale shopping sites, Nelly.com, is NOWHERE voor iedereen verkrijgbaar. Slim, zo krijg je als blogger dus succes, door te ondernemen! Ik ben erg fan van de wit-op-wit trend en werd erg enthousiast van de Baron Dress, Flack Sleeveless shirt en het Riley Knit Jacket.

Lookbook nowhere ss12

Wat vindt jij van de collectie? En vindt je het terecht dat fashion bloggers zo belangrijk worden gevonden in de mode industrie?

Sabine de Witte