design

Werk aan de muur

Als er iets in veel interieurs wordt onderschat, is het de aankleding van muren. Deze laten we vaak lekker makkelijk wit, in sommige gevallen smeren we er een gekleurd sausje overheen, plakken we er een fake bakstenen behangetje op of hangen we hier en daar een lijstje op. Zonde, want door te spelen met kunst kun je een ruimte nog spannender maken, accentueren en meer bij de ruimte betrekken. Een beetje schilderij is best prijzig, de kunstuitleen ook niet altijd handig. Werk aan de Muur springt daar handig op in. Het platform brengt beeldmakers en consumenten bijeen en won daar eerder dit jaar de Dutch Startup Award in de categorie e-commerce mee. Tijd voor een nadere kennismaking.

Werk aan de muur voor alle maten en plekken

Ik maakte kennis met Werk aan de Muur tijdens een zoektocht naar iets om de kale, lange, witte muur op kantoor mee aan te kleden. Iets leuks aan de muur hoeft niet meteen een kapitaal te kosten, mijn idee om er een Perzisch tapijt op te hangen was praktisch niet haalbaar vanwege gewicht en verkleuring en IKEA was geen optie. Werk aan de muur heeft een perfecte oplossing; kwaliteitsdrukwerk op canvas van verschillende beeldmakers die zichzelf aanmelden. Zo kun je kiezen uit veel verschillende stijlen, fotografie, schilderijen of digi-art en ruim 2.000 samenwerkende beeldmakers. Alle ontwerpen kunnen in verschillende maten worden gedrukt, je kiest zelf het materiaal (keuze uit aluminium (dibond), canvas, Xpozer, ingelijst werk en posters) en per pakketpost ontvang je het pakket. Het is helemaal geprepareerd zodat je het werk meteen aan de muur kunt hangen. Handige klusboy, waterpas en gereedschap helaas not included. Dat is ook de reden dat op kantoor het werk nog niet aan de muur hangt, de enige man die er rond loopt is niet zo’n handyman.

Mijn Werk aan de Muur keuze

Ik zocht voor kantoor iets wat op een subtiele manier laat zien wat we hier doen. Wat we allemaal hoog in het vaandel hebben staan is delen en verbinden. Daarom koos ik voor Chain White van beeldmaker Ron Veltkamp. De schakels van de ketting sluiten daar mooi bij aan. Verder is het werk subtiel, valt het niet weg en springt het ook niet teveel uit. De afmetingen 100h x 65b breken de muur perfect en de kwaliteit van het canvas is bijzonder scherp. Zeker als ik het naast een kleiner canvas leg. Haarscherpe drukkwaliteit voor een super scherpe prijs. Dit werk aan de muur hang je voor € 145,00 al op. Je kunt een beetje inschatten hoe het werk er uit komt te zien in de voorgeprogrammeerde ruimten op de website, zodat je zeker weet of het werk wat jij in de slaapkamer wilt hangen wel past. Slim om het platform zo in te zetten voor het aankleden van werk. Als fotograaf of kunstenaar kun je op deze manier een lekker centje verdienen, de beeldmakers krijgen een afgesproken percentage als er een werk van hun verkocht wordt.

werk aan de muur chain white

chain white by ron veltkamp werk aan de muur

Augmented reality app

Zowel op de website als via de Werk aan de Muur app kan je inschatten hoe het werk bij jou thuis aan de muur staat. Via de iPhone of iPad app upload je een foto van de muur waar het werk aan komt te hangen, selecteer je het werk en hang je het visueel op. Zo kun je spelen met de afmetingen, zien of de kleur goed past en spelen met kunst. Een Android app komt er binnenkort aan!

Bekijk ook de handige <a href="

Werk aan de Muur app from werkaandemuur on Vimeo.

” title=”video werk aan de muur” target=”_blank”>video waarin het hele Werk aan de Muur concept en de app nog eens worden uitgelegd.

Sabine de Witte