Cocooning

Werkloos weekend

Weekend niks

Een veel toepasselijkere titel kon ik niet verzinnen, denkend aan de Occupy Amsterdam demonstranten afgelopen zaterdag. Veel over Occupy wil ik niet kwijt, behalve dat we niemand hadden gehoord als alles goed was blijven gaan en ook zij er van mee profiteerden. Nu voelen de ‘armen’ en de vastgoedboeren het in hun eigen portemonnee en is dat ineens te wijten aan het economisch systeem. Een tikkeltje hypocriet als je het mij vraagt. Behalve de Amsterdamse economie draaiende houden met een rondje kermis, boodschappen en noodzakelijk kwaad winkelen, heb ik een weekendje niks gedaan. Althans, geen werk. Volgens mij het eerste weekend sinds ik begonnen ben met werken, dat ik een weekendje niet heb gewerkt. Geen dag. Geen laptop aangeraakt (nou ja, met uitzondering van het kopen van kaarten voor het concert van Jane Birkin in Carré en het hunten naar verblijfsplaatsen voor week 2 NYC na). Een irritante aanhoudende verkoudheid, een volle week en een prachtig herfstzonnetje nodigden uit voor andere dingen.

Weekendje er op uit

Donderdagavond was ik bij de opening van Foam Talent 2011. 15 Internationale, jonge artiesten waren uit een selectie van 800(!) talenten overgebleven en hun werk wordt de komende tijd geëxposeerd in de tijdelijke extra venue van FOAM (Vijzelgracht 78). Ik had een tijdje geleden de Nederlandse fotograaf Florian van Roekel ontmoet en hij is 1 van de talenten die je daar kunt bewonderen. Bijzonder om te horen wat de beweegredenen van een fotograaf zijn om tot een bepaald beeld te komen. Een tip voor cultureel vermaak tussen de bedrijven door. Foam Talent 2011, gepresenteerd door Foam Magazine, is nog te bezoeken tot 15 december.
Daarna mocht ik naar de opening van een van mijn favoriete hotspots, zeker nu ze (gratis) internet hebben is het een heerlijke plek om even te werken en daarna een drankje te doen, Notting Hill. Ik heb inmiddels een aantal openingen mogen bijwonen, maar deze was echt perfect geregeld. Goede (vullende) hapjes, smakelijke drankjes, Ron Blaauw die het hotel officieel opende en een goede dj. Om het feest wat extra glans te geven, had Gassan Diamonds een diamant(je) verstopt in 1 van de bijna 200 glazen bubbels en behoorde ik helaas niet tot gelukkige winnares, maar de goodie bag en de mooie avond maakten een hoop goed.

Met Evelien foto's kijken bij FOAM talent 2011

Vrijdag nam verkoudheid de overhand, die bubbels bleken daar helaas geen medicijn tegen. Een dagje alleen het hoognodige en ’s avonds even mijn gezicht laten zien bij Le Court Sejour waar Aperitivo haar drankje liet mixen door de fabulous shakerboys die er spannende drankjes mee maakten en de oestermeisjes smakelijke hapjes uitdeelden. Het was een warme bedoeling en uiteindelijk lonkte mijn bed vroeg. Over zaterdag valt weinig spannends te melden, behalve een leuke tour in het reuzenrad (het was super helder en je kon lekker ver kijken). Zondag was het te mooi om binnen te zijn en ging ik buitenspelen in Artis. Hoewel de dierentuin qua dierenverblijven nog heel veel moet renoveren want sommige verblijven zijn echt te klein, vind ik Artis de mooiste dierentuin. Midden in de stad hoor je de afwisseling van tropische vogels versus het trambelletje. Het is er lekker groen, met veel bankjes en plekjes waar je even kan genieten van de zon. Het weekendje niks werd perfect afgesloten met sushi & friends, een aflevering Grey’s Anatomy en port met kaas. Mag ik nog meer van dit soort herfstweekendjes please?!

Sabine de Witte