Home sweet home

Werkplek troubles

Na een lange stilte met weinig interieurupdates toch weer een update. Was ik toen ik hier schreef nog hard op zoek naar werk, inmiddels kan ik daar mijn week lekker mee vullen. Maar; ik werk vooral thuis. En ik snapte de drama’s nooit in al die bladen, waarom thuiswerken en een goede werkplek in je huis zo lastig zouden zijn. Nou, ik vat het probleem.

En dan heb ik het niet over de lelijke nietmachine die in het zich staat, want die is netjes opgeborgen. De printer staat ook onopvallend weggemoffeld, en meer dan een laptop, kladblok en pen heb ik eigenlijk niet nodig. Mijn administratie zit keurig in mapjes die weer precies passen in de kast. Nee, de details zijn allemaal keurig uitgewerkt.

Het zit hem echt in de ‘werkplek’. Want onze eettafel is net te hoog voor onze IKEA PS stoelen of ik ben net te klein. Gevolg: verkrampte houding en na twee uur al dusdanig last van m’n rug en schouders dat ik genoodzaakt ben de rest van de dag om de 5 minuten belachelijke gymnastiekoefeningen in de woonkamer moet gaan doen. Zonde van m’n tijd.

Inmiddels werk ik vooral met de laptop op schoot. Dat zit erg comfi, maar dan wil het ook wel eens gebeuren dat ik ineens een youtube filmpje kijk of de herhaling van ATWT meer aandacht geef dan het scherm van mijn Macbook. Verloren tijd en tijd is geld. Als onderneemster mag ik dat zeggen, toch?

Boven hebben we een echte werkplek, met bureau en verstelbare bureaustoel. Maar ja, boven. Dan wordt thee zetten ineens een hele onderneming, krijg ik echt niets mee van wat er in de wereld gebeurt en zit ik ongezellig tussen de natte was. Daarbij is het er ook nog eens koud en vind ik het zonde om zowel beneden de boel te verwarmen en boven de boel op te stoken.

Wellicht dat ik bij een volgend IKEA-tripje toch maar het laptoptafeltje moet gaan aanschaffen. Die is ook verstelbaar, past net achter de bank als er niet gewerkt wordt en sluit misschien iets beter aan. Jammer dan van die lekkere opgewarme benen en die luie houding, maar wellicht dat de nieuwsgierige buurvrouw van hier tegenover dan ook eens de indruk krijgt dat ik eindelijk serieus een leven heb.

De IKEA PS stoelen zijn fantastisch, zitten heerlijk tijdens het eten, maar werkgeschikt zijn ze helaas niet :(

De IKEA PS stoelen zijn fantastisch, zitten heerlijk tijdens het eten, maar werkgeschikt zijn ze helaas niet 🙁

Sabine de Witte