Travel

Wie gun jij een weekend Parijs?

De kerstdagen zitten er weer op en hopelijk heb je net als ik fijne dagen gehad met familie, vrienden, lekker eten en veel relaxen. Rond kerst, zo tegen nieuwjaar aan, kun je niet om de terugblikken heen. Ook ik ben hier schuldig aan, de afgelopen dagen heb ik flink teruggekeken, gereflecteerd en genoteerd. Vervolgens kwam ik in aanraking met deze actie van Accor hotels; schrijf jezelf naar Parijs door te delen wie jij een volledig verzorgd weekend Parijs gunt. Dat Parijs mijn grote liefde is, daar kun je hier niet om heen. In 2013 was het mijn meest bezochte bestemming en dat zal in 2014 vermoedelijk alleen maar meer worden!

Ik ga naar Parijs en neem mee…

Wie gun ik een volledig verzorgd weekend met de trein naar Parijs? Pfoe, lastig om daar 1 iemand uit te kiezen, ik gun iedereen Parijs! Toch heb ik een paar speciale mensen uit mijn omgeving geselecteerd, waarmee ik graag een weekend in Parijs zou vertoeven. En terwijl ik hier over dacht, kwamen er zoveel mensen bij me op, dat ik er meteen maar een thank you friends post van heb gemaakt! Opening up for others, net als Accor hotels!

  • Mijn moeder en ik lijken weinig op elkaar, zowel qua uiterlijk als karakter. Zo is zij niet zo’n reizigster, maar wel nieuwsgierig naar waar ik altijd uit hang. We zijn 2 werelden van verschil en ondanks die verschillen kunnen we het prima vinden. Toen ik nog in de buurt woonde gingen we vaak samen shoppen of op schattenjacht op antiekmarkten, kringloopwinkels etc. Als er iets goed kan in Parijs is het brocante scoren, dus ik zie ons al helemaal rondlopen. Ook hoop ik haar een beetje aan te kunnen steken met reiskriebels, ik wil zo graag dat zij ook het moois dat de wereld te bieden heeft kan zien!
  • Zusje Elise en ik lijken qua uiterlijk wel op elkaar. En ook qua karakter, wat soms wel eens botst. De afgelopen jaren ging onze relatie best moeizaam, onze levens veranderden, de afstand werd groter. In 2013 kwamen we weer dichter bij elkaar, hoewel het nog steeds lastig blijft om spontaan een stuk vanille roomtaart bij de HEMA te gaan eten als we iets te vieren hebben, samen shoppen nu vooral gaat via linkjes uitwisselen en we via Twitter en Instagram van elkaar volgen hoe onze levens er dagelijks uitzien. Het is moeilijk om een manier te vinden waarop je op een afstandje contact hebt en toch betrokken bent. Langzaam komen we steeds meer tot een manier waar we allebei blij van worden. Ik ben ontzettend trots op haar; ze is dit jaar fanatiek gaan sporten en gezonder gaan leven, inclusief afbeulsessies met een personal trainer, heeft haar eerste baan en volgend jaar september gaat ze haar droom achterna; een paar maanden studeren in Los Angeles. Voor die tijd zou ik graag ‘mijn Parijs’ met haar willen delen, om te laten zien wat me daar zo blij maakt en quality time met de kleine zus door te brengen.
  • Mijn vader en ik zijn 2 druppels water qua karakter, we hebben vaak aan een half woord, of zelfs zwijgend, genoeg om te weten wat we bedoelen. Sinds een paar weken is het definitief dat mijn vader na 36 jaar werkzaam te zijn geweest bij hetzelfde bedrijf, op straat staat. Een vervelend verhaal voor hem en de tientallen andere collega’s die nu genieten van een heel lange kerstvakantie. Mijn paps is bijna 54 en was specialist in zijn vak, binnen dat bedrijf. Ga die kennis maar eens op die leeftijd bij een ander bedrijf onderbrengen. De man die alles met computers kan heeft gelukkig nog veel meer in zijn mars. Graag neem ik hem mee naar Parijs omdat hij er al jaren niet is geweest en omdat hij hopelijk uit een hele andere omgeving dezelfde inspiratie en energie haalt als ik op ieder tripje, niets werkt motiverender dan een dosis Paris!
  • D., tot 3 jaar geleden 1 van mijn best friends. Wat ik precies verkeerd heb gezegd of gedaan, weet ik niet, maar opeens was al het contact gestopt. Ik ben benieuwd hoe het nu met haar gaat, waar ze in het leven staat en stiekem wil ik niets liever dan dat het wordt uitgepraat. Ze heeft ooit in Parijs gewoond, maar kon er haar draai niet vinden. Misschien wel in ‘mijn’ Parijs?

paris-world

I’m in good company

Er zijn zoveel andere mensen die ik mee zou willen nemen: ‘schoonzusje’ Monique om haar beter te leren kennen, maar zwanger zijn in Parijs en geen steak tartare kunnen eten, dat kan ik haar niet aan doen. Broer Jurrien, omdat hij de boel op de rit heeft en ondanks dat we zoveel verschillen dat ik niet zou weten wat ze samen in Parijs zouden moeten doen, I know you’re there, always and forever. Connected oma, omdat ze niet alleen achter de geraniums gaat zitten maar belt, mailt en er op uit trekt. Best friend Evelien, die er altijd voor me is en waarmee Parijs altijd een goed idee is. BFF en reispartner Patrick, we’ll always have Paris! Lieve Monique, altijd attent en alert, Parijs is iets wat ons allebei verbindt en dat mogen we binnenkort al samen gaan ervaren. Altijd positieve Ambar, die overal een positieve draai aan kan geven, die me altijd aan het lachen krijgt en er altijd is. Zorgzame Amber, steun en toeverlaat bij emergencies, whiskey taart en eindeloze theedates. Topper Tessa, respect voor alles wat jij het afgelopen jaar voor elkaar hebt gebokst en de manier waarop! Jeune Julie, aangestoken door het reisvirus na een zomer Zuid-Amerika en een paar weken New York, net begonnen aan haar eerste baan, mega talentvol en bruisend. De rest van de pubquiz-members die ik eigenlijk nog maar kort ken, maar stuk voor stuk erg waardeer om wat ze doen en wie ze zijn, een pubquiz in Parijs is een must. Awesome Alexandra, mijn ’twin sister’ en iets met de tekst in je kerstkaartje :). Aanwinst Anne, die weet wat ik wil en wat ik nodig heb, mijn rechterhand en bovendien geweldig gezelschap is. Dazzling Daphne, duizendpoot en fabulous event company. Advisor Arjan, altijd goed advies. Good vibes Veerle, we zien elkaar niet vaak maar er komen altijd honderden ideeën en gave plannen boven bruisen, daar moeten we eens de tijd voor nemen. Magic Martine, haar humor en relativeringsvermogen zijn priceless. Sparkling Simone, de enige high school friend, we zien elkaar niet vaak maar het is altijd fijn om elkaar weer te zien en bij te praten, gaaf om te zien wat voor mooi leventje ze helemaal voor zichzelf heeft gecreëerd.

I’m in good company, met goede vrienden, fijne kennissen, mensen die me niet afrekenen op weinig contact maar waarbij het goed is als we elkaar zien of spreken. Parijse vrienden, die altijd enthousiast zijn als ik ze laat weten wanneer ik kom en hoe dan ook een gaatje in hun agenda vrij kunnen maken, Spaanse vrienden die ik minder zie, maar als ik ze weer kan zien is het goed. Internationale kennissen die wonen in Amsterdam, Minneapolis London, New York, München, die dezelfde passie delen en weten te inspireren op afstand. Ik heb zoveel fijne mensen in mijn omgeving en ik wil niet sentimenteel gaan doen, maar thank you all.

Ik ga naar Parijs en neem jullie allemaal graag mee!

Sabine de Witte