amsterdam Cocooning Reistips Travel

Wimdu’s bijzondere verblijven

Wimdu: Nederlands antwoord op AirBnb

Vorige week op LeWeb’11 was AirBnb aan het vertellen over hun enorme succes. Inmiddels is er een Europees alternatief wat vooral erg populair is in Amsterdam: Wimdu. Verblijf in de mooiste accommodaties, waar je tijdelijk te gast bent in een appartement in Amsterdam, studio in Rome of atelier in Berlijn.

Beleef de stad zoals een inwoner

Wimdu heeft prachtige accommodaties die veel weg hebben van een ed & breakfast, maar de vrijheid van een appartement bieden. Soms wil je nou eenmaal het liefst zoveel mogelijk je eigen gang gaan. Ik vind een appartement of bed & breakfast in ieder geval prettig, vooral als ik ergens langer verblijf.
Naast de vrijheid is het leuk om in het huis van een local te verblijven, omdat die vaak op de minder toeristische plekken liggen. Zo krijg je al een veel beter beeld van een stad. Als er vrienden uit het buitenland overkomen en ze blijven langer, willen ze vaak niet in een hotel zitten. Voor Amsterdam is Wimdu daarom zeker een uitkomst, betaalbare plekken, zelfs aan de gracht!

Waarom Wimdu?

En waarom zou je via Wimdu een appartement in Amsterdam, overnachting in Rotterdam of je vakantieverblijf in Frankrijk boeken? Makkelijk: de website is voor het grootste deel Nederlandstalig, heeft originele bestemmingen en een heel afwisselend aanbod. Pluspunt vind ik dat je ook op evenementen kunt zoeken, iets wat ik op AirBnb nog niet heb gezien. Handig als je carnaval in Rio de Janeiro wilt vieren, tussen de locals wilt zitten maar je agenda met de data even niet bij de hand hebt. Ik ben ondertussen aan het speuren naar een leuk, comfortabel en betaalbaar appartement in Barcelona tijdens de Mobile World Congress. Vorig jaar was ik daar iets te laat mee, waardoor ik bij gebrek aan keus een week lang bij een fanatieke macrobioot in huis belande, die mijn werkdagen alles behalve relaxed vond.

Waar slaap jij liever, als een local in een appartement op een mooie plek, of comfortabel in een hotel?

Reis als een local met Wimdu

Sabine de Witte