Wijn & cocktails

Winterse cocktails: 3 recepten om warm thuis te maken (en drinken)

Na al het feestdagen geweld met de ene fles wijn na de andere en liters champagne wil je voor de komende wintermaanden ook wel een iets anders. En misschien ook gewoon niet per se meer de deur uit. Om je op weg te helpen zocht ik de 3 lekkerste winterse cocktails voor je uit, die je gewoon, lekker warm thuis, kunt maken.

Drambuie Snowbird Punch

Drambuie-fles

Een punch, want mocht het je nog niet zijn opgevallen, de punch is meer dan ooit terug! En terecht naar mijn bescheiden mening. Vergeet de vruchtenpunch die je tante maakte op verjaardagen, de “nieuwe” punch is geweldig. En het leuke is, je maakt in een keer een fikse hoeveelheid en de rest van de avond hoef je geen cocktail meer te shaken of te stirren voor je gasten.
Deze winterse punch met maar 5 ingrediënten is zo gemaakt en is, door de Drambuie, lekker warm en winters, maar door de perzik en citroen toch ook fris. Een klein feestje!

Hoe maak je hem?

Ingredienten:
3/4 Drambuie
1/2 part Gin
1/4 part Créme de Pêche
1/2 part vers citroensap
aftoppen met Prosecco of een andere sprankelende wijn.

Hendrick’s Gin Winter Punch | Mr. Macawber’s

Hendricks-gin-punch

Nog een punch. deze vergt, ik zeg het eerlijk, iets meer werk, maar dan heb je wel een ongelofelijk kruidige punch die perfect past bij het grijze, gure weer.

Ingredients
400 ml Hendrick’s Gin
400 ml Madeira Wijn
2 Theelepels bruine suiker
6 Grote stukken citroen en sinaasappel
1 Verse ananas
4 Theelepels honing
Sap van twee citroenen
3 Kruidnagels
Snufje nootmuskaat
1 Theelepel kaneel

En heb je nou na de dure feestdagen even een wat minder ruim budget hebben, maar heb je wél zin in die echte, fijne Hendricks Gin? Geen stress! Er is inmiddels een klein zusje van de 0,70 cl fles, namelijk een schattige (mag je dat woord gebruiken voor drank?) 0,35 cl. De helft minder groot, maar wel net zo lekker. Kan je gewoon toch heel chique je lievelings gin blijven drinken zonder schuldgevoel.

Damrak Winter G&T

Damrak-gin-glas

Dat de gin tonics inmiddels onmogelijk zijn weg te denken mag wel duidelijk zijn. Maar in de winter wil je misschien toch iets minder fris. De gin van Damrak is heel geschikt voor een wat kruidigere en winterse versie van deze zomerse klassieker. En het fijne is, nogal makkelijk te maken!

Ingrediënten:
50 ml Damrak Gin
150 ml Thomas Henry Tonic
1 gedroogde schijf sinaasappel
1 kaneelstokje
Aanvullen met ijs

Toch lekker om op een winterse dag thuis cocktails te maken die je van binnen verwarmen!

Sabine de Witte