Travel

Wintersport

Al jaar en dag word er om mijn oren geslagen hoe geweldig wintersport is. Zelf ben ik koukleum en is mij jaren geleden afgeraden op de latten te gaan staan vanwege een blessure. Die blessure zit aan mijn pols en aangezien mijn handen vrij essentieel zijn voor mijn werk, heb ik dat dan ook maar afgezworen. Dat werd me ook erg makkelijk gemaakt, want tot nu toe wist ik alle wintersportactiviteiten altijd vakkundig te mijden.

Tot nu. Mijn werk bracht mij naar de Spaanse pistes. Ik zit op 2 km hoogte tussen de sneeuwliefhebbers te werken. Met uitzicht op honderden wintersporters die met veel enthousiasme naar beneden komen suizen. Enthousiaste Spanjaarden en Russen komen met rode konen binnen om bij te komen van hun afdaling met een warme versnapering.

Met een geleende warme jas, skibroek en thermokleding om de tocht in de lift naar boven zo aangenaam mogelijk te maken. De enige wintersportactiviteit waar ik aan deelneem is sleetje rijden. Zelfs nu baal ik niet dat ik niet de latten op mag. Het kijken naar al die mensen is misschien wel veel leuker. Valpartijen, knuffelige stelletjes en dronken ruziënde Russen in dit belastingparadijs. Waar wil je nog meer inspiratie vandaan halen?

Ondertussen schrijf ik teksten voor een website die het mogelijk maakt om in heel veel landen in de wereld goedkoop te kunnen internetten met je mobieltje, je laptop of iPad. Lees ik over de hotspots in Barcelona en Andorra en schrijf ik daar blogjes over. Probeer ik in april een week vakantie naar een warm oord te plannen. En denk ik met veel weemoed terug aan mijn reis naar IJsland vorig jaar. Het lijkt hier op IJsland. De vriendelijke mensen, de omgeving, het dure eten en de vele spa’s. Het voelt bijna als vakantie. Toch best leuk, zo’n wintersport langs de zijlijn…

Sabine de Witte