Travel

Wolkjes

Voor het eerst ’s nachts wakker worden omdat je het koud hebt. De gordijnen open doen en een wit laagje op de schuurdaken zien. Wolkjes kunnen blazen in de slaapkamer. Het wordt steeds kouder, vaker draai ik de kachel omhoog en zonder jas ga ik de deur zeker niet uit. Ondanks de mooie najaarsdagen als vandaag, waar het in het zonnetje goed vertoeven is.

Op deze dagen kriebelt het; schaatskoorts. Schaatsen vind ik geweldig. Of het nou rondjes op de parkplas zijn of grote rondes in Thialf, ik voel me heel vrij op het ijs. Ondanks dat ik een ontzettende koukleum ben, als je stevig doorschaatst en goede kleding draagt merk je daar niets van. Dan vind ik het juist heerlijk om die koude wind in je gezicht te voelen.

Gister ben ik behoorlijk van mijn eigen ‘rosé’ wolk afgevallen. Een tijdje geleden schreef ik al over mijn rijlessen die niet heel soepel gingen en tijdelijk waren gestaakt omdat ik een nieuwe bril moest. Die ligt volgende week klaar, maar met de fijne mededeling dat ik eigenlijk niet mag lessen. Ook mijn instructrice gaf me net te kennen dat ik wel m’n rijbewijs mag gaan halen, maar niet verzekerd zal zijn omdat ik op medische grond afgekeurd ben.

Bummer, daar gaat mijn ‘miss independent project’. Altijd afhankelijk van het openbaar vervoer of anderen zal ik dus blijven. Hoewel ik wel wist dat ik nog een lange weg te gaan zou hebben, viel me dit rauw op m’n dak. Gelukkig mag ik wel m’n scooterrijbewijs gaan halen, dus wie weet cross ik ooit nog eens rond in een 45 km wagentje. Al is het alleen maar om onafhankelijk te zijn. Ook een leuk boodschappenwagentje. Al had ik liever die Mini of Fiat 500 voor de deur gehad.

Op zoek naar een nieuw project dan maar. Iets waarmee ik minder geld verspil. Suggesties?