Home sweet home

WoonIdee Nederland

Vanaf morgen, 18 tot 22 maart is woonbeurs WoonIdee te bezoeken in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Volgens de website (www.woonideenederland.nl) is het een hippe, toegankelijke woonbeurs met veel verrassende woonideeën, de laatste trends, alle woonstijlen, veel gratis tuin- en interieuradvies en veel creatieve woonworkshops.

Je snapt al dat ik daar te vinden ben. Morgen ga ik heen. Alleen. Voor advies mbt de krabpalen eetkamerstoelen (dacht leuke te hebben, maar genadeloos afgekeurd door vriendlief), de laminaatvloer (we hebben prachtig laminaat uitgezocht, gaan hard sparen, maar past het eigenlijk wel?) en voor inspiratie. Misschien valt de Urchin in het echt wel tegen, zit ie niet lekker en kan ik hem van mijn lijstje schrappen. Of kom ik het patroon tegen en kan ik moeders aan het werk zetten. Of zie ik een veel beter alternatief. De stone pillows ofzo. Of iets helemaal nieuws, geks.

WoonIdee 2009

Onderweg ga ik de nieuwe bladen aanschaffen, om me een beetje in te lezen wat betreft nieuwe trends. Zodat ik niet helemaal voor paal sta bij het nieuwste designstuk, waarvan ik dacht dat het bij de standopbouw hoorde. Dan kan ik me op de beurs verlekkeren, al het moois, onbereikbaars wat daar te vinden is. Zodat mijn verlanglijst nog meters groeit. Maar mijn eigen creativiteit meteen doet opborrelen, voor een goedkoper alternatief.

Gaat het vast weer kriebelen om de verfkwast te pakken. Bij een weekendje mooi weer gaat als eerste ons tuinhuis in de grijze beits. Als voorbereiding op het preciezere werk. Ik kom er op de beurs ook vast achter dat steigerhout in je tuin heel 2008 en passe is. But I don’t care. Ik vind het mooi. Het past bij ons, bij het huis en de tuin. Het kan het hele jaar buiten staan en is redelijk kat-proof. In tegenstelling tot hip gevlochten kunststof. Glas komt er bij mij niet in, zelfs niet een glasplaatje over de tafel.

stone-pillows

Ik volg niet klakkeloos alle trends, vind ook echt niet alles wat hip en in de bladen of op de beurs staat alleen maar mooi. Maar de dingen die ik mooi vind, daar geef ik graag nog een eigen draai aan. Eigenlijk maar goed dat de stoelen bij de Praxis te laag en uitverkocht waren. Want eigenlijk wil ik gewoon 4 aanwinsten kringlopen, zelf schuren, schilderen en aflakken. 4 Verschillende. Net als in de bladen. Dat dan weer wel. Maar met mijn eigen bloed, zweet en tranen. Voor de personal touch.

Hoe de beurs was, blog ik later. De foto’s zet ik snel op Flickr om al het moois te delen. Ga nu nog es de VT Wonen mailen. Of ik al in de Binnenkijken mag 😉

Grijs