Travel

Writing Traveller

Combineer mijn grootste hobby’s en je hebt een Writing Traveller. Ik schrijf overal, kan overal werken en schrijf ook buiten mijn werk om. Vrije kriebels, gedachten, blogs of voor websites. Een nieuwe ‘klus’ is schrijven over ‘mijn’ stad Amsterdam voor writingtravellers.com, een website met ‘guidelines’ voor reizigers en locals die meer over de specifieke bestemming willen weten. Waar moeten ze eten, slapen, drinken? Wat typeert verschillende buurten? Korte geschiedenis van de stad en vooral dingen die niet meteen toeristisch zijn, maar wel erg leuk om te zien of doen.

Ik ben een soort ‘ambassadeur’ (Mayor op de website zelfs) van de stad. Wat leuk is, want ik woon hier zelf officieel pas deze week en ontdek dagelijks nieuwe stukjes Amsterdam. Des te leuker om ze te delen met nieuwe Amsterdam bezoekers of huidige bewoners.

De afgelopen week ben ik Amsterdam-Oost aan het ontdekken, vanaf volgende week zal ik mijn eigen nieuwe wijkje gaan ontdekken. De binnenstad is mij inmiddels redelijk bekend. Een leuke uitdaging, je eigen ontdekkingstocht delen. Een fantastische samenkomst van mijn hobby’s. Vanaf nu ben ik officieel een Writing Traveller. Een betere beschrijving voor een visitekaartje kan ik me bijna niet wensen. 🙂