Travel

Youp baalt van burgersoep

Sommige mensen maken een dagtaak van klagen. Anderen maken hun beroep van mensen afzeiken. De nieuwe show van Youp van ’t Hek is daar een mooie combinatie van. Youp baalt van mensen die niet tevreden zijn met hun (huidige) leven, maar er ook niet actief iets aan doen. Als je op die bank blijft zitten, niet van baan wisselt of als je je partner echt niets meer te zeggen hebt, moet je gewoon de ballen hebben om afscheid te nemen.

Van ’t Hek was de afgelopen week veel in de belangstelling vanwege ‘T-mobile gate’. Terecht dat er nou eens echt aandacht wordt geschonken aan de falende klantenservice en het slechte netwerk, maar dat T-mobile de show mede mogelijk maakt is dan weer een tikkeltje overdreven. En een stuk in het NRC door Youp over ‘webcare’ gaat me ook net iets te ver.

Maar afgelopen woensdag in Carre stond hij op scherp. Grappen die eigenlijk niet konden, een rode draad verhaal wat iedereen wel een beetje voorkomt uit zijn omgeving (zo’n eeuwige klager die om advies vraagt maar er nooit wat mee doet).

Ik heb het al veel vaker gezegd, je geluk bepaal je voor een ontzettend groot deel zelf. Dus ben je niet gelukkig? Gezwicht onder ‘burgerdruk’ of tradities? Alleen jij kan er wat aan doen. Youp speelt voorlopig nog in Amsterdam, mocht je nog niet overtuigd zijn, laat je dan overtuigen door Youp.