amsterdam

Zalig kerstfeest

Zalige kerstdagen

Kerst 2011 zit er bijna op. Geen witte, maar een zachte. Een zalig kerstfeest, een van de betere sinds jaren. Nadat ik me zaterdag over de Albert Cuyp markt waagde, de gestresste Albert Heijn vermeed door naar de biologische winkel verderop te gaan, was het kerstavond tijd voor de aftrap van 3 dagen lekker eten. Een bezoekje aan het nieuwe Conservatorium Hotel. Dit hotel is een van de mooiste hotels qua inrichting. Een bijzondere uitstraling, opvallend design en een hapje en drankje is er opvallend betaalbaar. Het hotel is nog niet officieel geopend, maar ‘soft’. Dat is te merken aan details die nog niet af zijn, personeel wat nog niet op elkaar is ingewerkt en voorzieningen die nog niet te gebruiken zijn zoals de parkeergarage en de shop in shops. In de bar (met apart rookgedeelte) genoot ik van een port en sigaartje, om daarna de ‘Ocean box’ te proberen. Oesters, Hollandse garnalen en blini’s met zalm in een bekende rijstbox voor € 12,00. Daarna at ik bij Lab111 in Amsterdam-West. Een echte aanrader, dit restaurant in het voormalig Pathologisch Laboratorium. Het eten was heerlijk, de Franse keuken heeft een leuke en onverwachte twist, de Libanese wijn paste perfect, het personeel was goed en de inrichting van het restaurant was verrassend. Fijne gesprekken, goed eten en een gezellige sfeer en een prachtige wijn als kerstcadeau, om daarna pakjes onder de boom uit te pakken.

de wijn die ik cadeau kreeg

Eerste kerstdag: eten, film kijken en relaxen

Een relax dag zonder de hele tijd thuis te hangen. Na een ontbijtje belandde ik samen met vrienden bij Sucre voor een high tea. Op zondag is het vaste prik dat we ergens koffie drinken, maar 1e Kerstdag was er natuurlijk veel dicht. Nadat de champagne voor prosecco werd uitgescholden, begonnen we de high tea toch echt met champagne bubbels. De hapjes waren niet heel spannend, maar het was gezellig ouwehoeren. Daarna even een uurtje bankhangen om vervolgens Sherlock Holmes – A game of Shadows in de bios te gaan kijken. Ik hou van klassieke verhalen in een nieuw jasje, helemaal van detectives. Tel daar Robert Downey Jr., Jude Law en Parijs als scene bij op, en het is voor mij perfect. Nog vol van de high tea en het snaaien tijdens de film bleef een uitgebreid kerstdiner thuis uit, maar ging wel de heerlijke wijn open, goede afsluiter van een eerste kerstdag.

sucre high tea

A game of Shadows Sherlock Holmes

Tweede kerstdag: gourmetten en familie

Tweede kerstdag stond in het teken van familie en gourmetten, net zoals half Nederland. Gezellig met z’n allen, lekker eten en drinken, quality time doorbrengen. Na het uitbuiken langs bij oma, die ik binnenkort regelmatig mijn belevenissen kan mailen nu ze is begonnen met een computer cursus en zelfs een laptop heeft. In navolging van opa gaat ook oma met de tijd mee. Daarna was het weer tijd om de trein naar Amsterdam te nemen, hoewel veel mensen vrij zijn ben ik blij dat ik morgen weer lekker aan de slag mag.

spelletjes met kerst

Sabine de Witte