amsterdam

Zomer favorieten

sabinedewitte zomer

Zomerse taferelen

Het heeft even geduurd, maar daar is ‘ie dan: de zomer! En meteen goed, bam, ruim 25 graden. Iedereen heeft er op zitten wachten en er is meteen een hoop instant happiness op straat, in/op het water en op het strand. Eindelijk kunnen we onze huidjes mooi laten bronzen (wel smeren, de zon is fel!), op de terrassen flaneren, de beachbabe uithangen en hoeven we niet meer per se een last minute te boeken. Ik stapte vanochtend lachend uit mijn bedje, blij fietsend in mijn jurkje. Ook al ben ik ‘gewoon’ aan het werk, ik geniet toch van buiten door het lichte kantoor waar de ramen lekker open kunnen. De Amstel is echt een attractie, spelende kinderen en veel varende bootjes aan het eind van de middag, super leuk om te zien.

Mijn favoriete zomerproducten

Iedereen heeft wel een aantal favoriete zomerproducten. Ik heb er een aantal die standaard in mijn ‘zomertas’ zitten. Ik heb een lijstje gemaakt van mijn favoriete zomer essentials en kort per product beschreven waarom.

 • Care Plus face + lip
 • Een handige 2-in-1 zonnebrandcrème en stick in 1, die niet smelt in je tas. De tube is klein en past altijd in je tas. Ik verbrand niet snel, maar als ik verbrand dan zijn mijn lippen, oren en littekens altijd de pineut. Handig om die met de stick (factor 30) in te smeren. Voor onverwachte momenten waarop je toch vol in de zon zit, is de crème met factor 50 een geweldige uitkomst. Bij mij zijn mijn schouders en nek dan nog wel eens de pineut, hiermee voorkom ik lelijke, pijnlijke rode huid makkelijk. Ook al ga ik niet een hele dag zonnen, op een dag als vandaag smeer ik me ’s ochtends toch helemaal in. Ook tijdens kleine fietstochtjes of even een koffie op het terras doet de zon haar werk! Extra pluspunt: de Care Plus Face + Lip ruikt een beetje naar Zwitsal.

 • La Prairie Liquid Soft Glow
  Op zonnige dagen wil ik mijn gezicht niet volsmeren met foundation. B&B crèmes zijn dan een handige oplossing, maar na een duik in het water zie je meteen bruine vegen. Dat voorkom ik liever. Om toch een beetje ‘glow’ op m’n gezicht te hebben, gebruik ik dan de La Prairie Cellular Treatment Liquid Soft Glow. Een hele mond vol, maar het komt neer op een primer met een mooie glans. Daaronder een dagcrème met hoge spf, erover wat bronzer en klaar!

  Favorieten La Prairie

  Sinds mijn mini-vakantie naar Genève (https://yourambassadrice.nl/zwitserleven-gevoel) ben ik om en gebruik ik alleen nog maar La Prairie producten. Ik merk het verschil enorm!

 • Shawl
 • Een shawl is onmisbaar. Voor onverwachte strandbezoekjes, in je haar om al die vervelende losse plukken uit je gezicht te houden en je haar te beschermen, als je snel je outfit wat extra’s wilt geven. Helemaal op reis, als je een kerk bezoekt en je je schouders moet bedekken, in het altijd koude vliegtuig of in plaats van riem zodat je broek niet afzakt bij de security check op het vliegveld. Ik heb een hele verzameling shawls, maar mijn laatste aankoop is nu al mijn zomer favoriet. Een aandenken uit Londen van mijn favoriete merk Hermès, in vrolijk en zomers oranje.

  nieuwe shawl als haarband

  hermes shawl

 • Evian Facial Spray
 • Evian facial spray is een lekkere opfrisser om snel even af te koelen. Lekker na het fietsen op een warme dag of als je tijdens een citytrip even behoefte hebt aan een schoon gevoel. Zeker als je in juli/augustus naar steden als Madrid gaat, waar het bloedheet kan zijn en er geen zee is om aan af te koelen, vind ik het heerlijk. Soms wordt je in zo’n stad ineens bevangen door de hitte en dan is deze facial voor mij een enorme uitkomst. Ook handig: een waaier!

  evian spray in handtas

 • La Prairie Marine Biology tonic + ooggel
 • Na een warme dag is een lauwe douche en een schoon gezicht het enige waar ik naar verlang. Deze tonic heeft een frisse geur, je hebt er maar weinig van nodig en ook zonder watje is het prima op te brengen. Fijn als je geen plek hebt voor wattenschijfjes. Ook de ooggel is heerlijk, de gel is lekker fris en trekt snel in. In de zomer zet ik deze vaak in de koelkast, voor extra verfrissing.

 • Deet
 • Niets zo vervelend als een avond buiten genieten terwijl je wordt lastig gevallen door de muggen. Dat je ze voelt prikken als jij lekker op het terras zit. Of nog erger: dat ze je wakker zoemen. En dan heb ik het nog niet gehad over de vervelende jeuk om de stomste plekken die ze achterlaten. Behalve vervelend zijn muggen ook steeds vaker gevaarlijk. Ze brengen infectieziekten over zoals malaria en knokkelkoorts. Vorig jaar was in Barcelona een heuse muggenplaag, en ik zat er middenin. Zonder deet. Dit jaar ga ik nergens meer heen zonder en gelukkig heeft Care Plus daar iets heel handigs op gevonden. Een mini-spray deet, die je altijd in je zak kan stoppen. Ze worden verkocht per setje van 5 buisjes en ik heb er standaard 1 in m’n tas, toilettas en koffer. Ik laat me niet meer gek maken door die vervelende beesten!

  handige care plus deet mini spray

 • Dailies daglenzen
 • Daglenzen zijn een enorme uitkomst in de zomer. Omdat je ogen sneller uitdrogen van airco en droge lucht, heb je sneller last van je lenzen. Ik zweer bij daglenzen, geen gezeul met vloeistof, gewoon weggooien na een dag dragen en als ik weet dat ik ’s avonds een feestje heb, doe ik snel een nieuwe lens in. Super handig ook met zwemmen, hoef je geen doodsangsten uit te staan dat je misschien je kostbare lens kwijtraakt. Iets duurder in aanschaf misschien, maar het scheelt een hoop aan vloeistoffen (tip: koop ze in Spanje, daar zijn ze stukken goedkoper!)

  Wat er verder niet mag ontbreken bij een stranddag

  • een (stro)hoed, zonde van je shawl om die te laten verkleuren en een hoed is super handig, geen zorgen om je haar
  • een goed boek, ik raad Jet Set Summer aan als ultiem gezelschap tijdens het zonnen
  • water! In een hip design waterflesje in je tas (of in een mooie karaf/kan op je bureau met wat schijfjes citroen, wat basilicum en ijs of met zelfgemaakte limonade
  • goed gepedicuurde voeten en gelakte nagels. Niets lelijker dan eeltbulten en losse vellen aan je voeten als je schattige sandaaltjes onder je zomerjurk draagt. Mijn favoriete adresje in Amsterdam daarvoor is de the city street spa
  • de limited edition nagellak van Chanel voor deze zomer: sky line
  • sky line chanel

   Tijdens een citytrip

  • Ballerina’s. Slippertjes of sandaaltjes zijn leuk, maar mocht je onverhoopt een avondje op stap willen in een club is de kans groot dat ze je niet binnen laten. Tenzij er een torenhoge hak onder zit. Daarnaast zijn slippers niet heel geschikt voor lange stukken slenteren en de kans dat je een upgrade krijgt in het vliegtuig daalt aanzienlijk. Neem daarom altijd ballerina’s mee. Staan prima onder een jurkje of jeans, casual of wat gekleder. Vaak kun je ook handige opvouwbare ballerina’s krijgen, ik heb 2 paar van Supertrash die je krijgt bij een paar pumps. Geen geweldige steun natuurlijk, maar een handig redmiddel. Ik heb na een zoveelste keer botvliesontsteking geïnvesteerd in een paar goede vrolijke ballerina’s die goed te combineren zijn met veel verschillende kledingstijlen
  • een chiquere jurk. Een simpele jurk van mooie, luchtige stof die niet kreukt in je bagage. Fijn qua warmte maar ook makkelijk gekleder te dragen mocht je ineens op een hippe gastenlijst belanden. Dat hoeft geen dure te zijn, ik ben een enorme fan van de jurkjes van COS. Niet te ingewikkeld, goede kwaliteit en met accessoires steeds anders te dragen

  louboutin ballerina

  jurk cos

  Wat zijn jouw zomer favorieten?

  Sabine de Witte