amsterdam Hotspots

Zomerse hotspots in Amsterdam

yourambassadrice.nl op ontdekkingstocht in amsterdam

Nieuwe hotspots in Amsterdam

Als je een tijdje weg bent, dan is het altijd even wennen bij terugkomst. Omschakelen en weer in het ‘ritme’ van de stad komen. Om me snel weer thuis te voelen, ga ik vaak op zoek naar leuke nieuwe hotspots. Bij terugkomst na bijna anderhalve maand aaneengesloten reizen in mei en juli, bleken dat er heel wat. Inmiddels heb ik nog steeds mijn lijstje niet helemaal afgewerkt, maar wil ik toch deze nieuwe plekken met potentie delen. Zodat je er nu de zon eindelijk gaat schijnen optimaal gebruik van kunt maken!

Terrassen in Amsterdam

Vorig jaar schreef ik al over enkele favoriete terrassen in Amsterdam. Maar was is het terras van dit jaar? Het wordt ‘het mooiste terras in Amsterdam van 2012’ genoemd: restaurant Riva. Aan de Amstelboulevard met een schitterend terras en een slick inrichting met design meubelen. Licht, ruim en met een mooie bovenverdieping waar je iets meer besloten kunt zitten. Reserveren is een must, want ondanks 2 pogingen heb ik er nog niet kunnen eten. De eigenaren zijn bekend in Amsterdam, al jaren succesvol met Dauphine en restaurant Amsterdam. Reserveren en genieten van dit prachtige plekje aan het water.

[adsense]

Ook bij EYE heb ik nog niet gegeten, maar tijdens de testopening zag ik hoeveel potentie het terras heeft. Goede plek en wie wil er nou niet even uitwaaien op het pontje bij mooi weer? Dan is er nog The Harbour Club. Wisselende geluiden, maar een prachtig terras bij mooi weer. Aankomen met een goede sloep of wagen (valid parking tegen betaling, op z’n hollands: verwacht niet dat de deur voor je wordt opengehouden) is een must. Reserveren ook, want de oude scheepshal was op een maandagavond vol. Niet getreurd, aan de bar was plek genoeg en met een uitgebreide borrelkaart en een gezellige barman was het een prima kennismaking.

Wat is er zo leuk: een mooi terras met uitzicht, goed eten en bij regen een prachtig interieur bij Riva
Wat kan er beter: het reserveren bij EYE. Daar zijn ze erg slecht bereikbaar!
Extra punten: gaan naar de Harbour Club, waar ze American Express accepteren.

Restaurant Riva

Amsterdam Noord – prettig gestoord

Vaak kom ik er niet, maar Amsterdam Noord is booming. Na aanwinst het EYE zijn er nu nog 2 hotspots geopend die absoluut de moeite waard zijn. Café Modern, niet alleen restaurant maar ook hotel, van de eigenaren van Hotel Goudfazant bijvoorbeeld. Het concept: 5 gangen eten wat de pot schaft of vegetarisch, voor €40,00. Een goede prijs voor uitstekende kwaliteit eten en wijn. Jammer dat de procureur door het hele restaurant en de volgende dag te ruiken waren, maar de inrichting en het eten waren top. Reserveren is een must.
De Noorderparkbar is de 2e hotspot die vooral voor gezinnen erg in trek zal zijn. Alleen open tijdens het zomerseizoen is het een waar speelparadijs voor alle leeftijden. Alles wat ze gebruiken, van meubilair tot servies, komt van marktplaats. De bouw van de bar is allemaal met duurzaam en bestaand materiaal gedaan en dit is echt een plek in het park waar je even heerlijk kunt genieten van een kop thee of koffie. Noord wordt steeds meer prettig gestoord en het voelt altijd alsof ik een dagje uit ben als ik in Amsterdam Noord ben. Andere aanraders in en rondom Noord: Hotel Goudfazant, Chef’s Table, IJkantine, visrestaurant Stork.

Wat is er zo leuk: eten in de oude Twentse bank bij café Modern met goede kaart
Wat is er minder: Modern accepteert (nog) geen American Express en de sterke lucht uit de keuken was na afloop minder smakelijk
Extra punten: de dikke muren en kluisdeuren bij Modern

cafe modern dessert

Zomerse Hutspot

Hutspot, een nieuwe conceptstore in de Utrechtsestraat met enkele van mijn favoriete merken zoals Travelteq, Vbar en Amator. Hutspot geeft jonge ondernemers een plek om hun spullen te presenteren en te verkopen, van kunst tot scooter en van jong bekende merken tot net afgestudeerde studenten die op zoek zijn naar een nieuwe plek.

Wat is er zo leuk: mooie spullen galore
Wat is er minder: de inhoud van je portemonnee na een bezoekje
Extra punten: idealistische bedrijfsvoering om jong talent een kans te geven, me like!

Make-over Rembrandtplein

Een plek waar Amsterdammers altijd van balen: het Rembrandtplein. Bekend en gewaardeerd om haar nachtleven, maar overdag gemeden door haar inwoners en terrein van toeristen. Langzaam lijkt daar verandering in te komen. Sinds de komst van de Starbucks durven Amsterdammers zich er steeds meer te tonen en sinds kort is er ook een vestiging van Vapiano geopend(pas op als je naar het toilet gaat, spekglad en het waarschuwingsbordje was nergens te bekennen… daar lag ik…). Prima eten daar, zeker als je net als ik, af en toe zin hebt in een warme lunch tussendoor. Inmiddels zit er ook een Wagamama, Brasserie Flo trekt mij nog regelmatig die kant op en deze week testte ik Kitchen & Bar Van Rijn. De officiële opening is in september, sinds vorige week is de soft launch. Verwacht dus nog geen perfecte service, prik even door de beginnersprobleempjes en geniet gewoon van je eten. Mooie kaart met veel afwisselende gerechten, geen typisch eetcafé eten wat je op het Rembrandtplein zou verwachten. Een enorme drankkaart, wat je meteen weer op je plek zet. Ik dacht een smakelijke Spritz te drinken (Spritz Aperol is in Nederland in opkomst als cocktail, maar in Barcelona al jaren hot), maar kreeg een voorgemixed flesje.

Wat is er zo leuk: het hele Rembrantplein krijgt langzaamaan klasse
Wat is er minder: de horeca slaat soms net iets teveel door met drankjes, alles om toeristen binnen te krijgen.
Extra punten: Kitchen & Bar Van Rijn accepteert Amex en heeft een goede mix van nieuw interieur met ‘oude’ Rembrandt elementen weten te vinden

van rijn amsterdam

Quartier Latin de Pijp

In de Pijp wordt het steeds leuker en beter. Niet onterecht wordt soms de vergelijking gemaakt tussen de Parijse wijk Quartier Latin en de Pijp. Een fijne mix van buitenleven, culturen en eetmogelijkheden. De Van Woustraat wordt steeds meer een culinair paradijs met traiteur Stach, de Stadskantine wat nog steeds erg populair is, de nieuwe Spaghetteria waar ik graag kom voor een snelle hap en het nog altijd fijne Fa. Pekelharing. (Voor de West-side, Fa. Speijkervet is een aanrader heb ik me laten vertellen, zelfde eigenaren!). Maar ook De Wasserette, mijn favoriete ontbijtspot nu ik steeds vaker vroeg op pad ben en toch even lekker wil wakker worden bij het ontbijt. Dagelijks open vanaf 7.30u ’s ochtends, ook voor take-away! Binnenkort zal ook het Sir Albert hotel worden geopend met de Amsterdamse vestiging van Izkaya. Een beleving om daar sushi te eten. De Pijp krijgt langzaam maar zeker steeds meer stijl en klasse, zonder het eclectische van de ‘marktwijk’ kwijt te raken.

Wat is er leuk: alles en iedereen door elkaar
Wat is er minder: de trainingsbroeken in het weekend, vooral de vieze
Extra punten: de openingstijden van de Wasserette zorgen dat ik regelmatig met een gezond en lekker ontbijt de dag begin

de wasserette pijp amsterdam

Andere hotspots

Dat zijn genoeg spots om een weekend mee te vullen. En dan ben ik nog The Butcher vergeten, een nieuwe hamburgerbar en speak easy in de Pijp. Wijnbar Worst heeft in korte tijd ook haar naam gevestigd als fijne zondagmiddagspot. Ook The SeaFood Bar op de Van Baerlestraat was een fijne kennismaking, smakelijke oesters en Chardonnay. Helaas iets minder verse vis, daar komt de frituur steeds aan te pas. Wel een groot assortiment verse schaal- en schelpdieren! Ik zit met smart te wachten op de opening van het Andaz hotel aan de Prinsengracht, geheel ingericht door Marcel Wanders.

Wat zijn jouw favoriete hotspots? Ken jij nog nieuwe plekken in Amsterdam die ik snel moet ontdekken?
American Express

Sabine de Witte