Travel

Zonalarm

Gister verpeste NU.nl (of eigenlijk het KNMI) meteen de zonnige dag al. Is het eindelijk lekker weer, komen zij aan met een ‘zonalarm’. Inmiddels weet iedereen wel dat je een sucker bent als je onbeschermd de zon in gaat, toch? En dat tussen 12 en 15u liggen bakken, erg fijn, maar ook erg onverstandig is?

Volgens mij zijn ze bang om aangeklaagd te worden, daar in De Bilt. Of het nou gaat waaien, flink gaat regenen of als de zon straalt, alles kan gevaarlijk zijn. Het klimaat mag dan wel aan het veranderen zijn, betekent dit ook dat we ons gezonde verstand verliezen? De zon straalt hier steeds vaker, langer en krachtiger. Wie weet hebben we over een paar jaar hetzelfde klimaat als Zuid-Frankrijk (hope so!). Alsof de mensen zich daar niet insmeren? En waarom denk je dat ze siësta houden?

Stiekem moet ik nu toegeven dat ik niet eens zonnebrand in huis heb, maar het staat in m’n ShopShop genoteerd, daar ga ik vanmiddag verandering aan brengen. Want ook al verbranden wij allebei niet en zijn we na een uurtje in de middagzon gister voorzien van een fijne ’teint’, het is gewoon slecht voor je. Bovendien, je laten insmeren hoeft heus niet vervelend te zijn. En je huid droogt minder snel uit, waardoor je niet zo gauw vervelt en langer van je lekkere kleurtje kunt genieten.

Ik denk dat ik alvast ga oefenen op vakantie. Een actieve ochtend die vroeg begint, een lekkere siesta in de schaduw om optimaal van de rest van de dag buiten te kunnen genieten. Licht eten, met een glaasje wijn er bij, onbezorgd genietend. Lavendelgeur en barbeque, met op de achtergrond een concert van krekels. En om het uur een lekkere man met warme, zachte handen die je in komt smeren. Daar kan ik wel aan wennen…

Sunny

Sunny