Cocooning Hotspots

Zuiver

Schoon het nieuwe jaar in

Ook alweer ‘symbolisch’, oudjaarsdag was ik een dagje aan het relaxen bij Spa Zuiver. Sauna, stoombad, beetje zwemmen, een opgieting, zonnebank en vooral… geen telefoon, laptop en verstand op 0. Ik ben gek op sauna’s, massages en zwembaden met extraatjes. Alleen dan kan ik me gerust overgeven aan het ‘onbereikbaar zijn’ en even ontspannen. Tijdens reisjes probeer ik ook altijd een avondje Spa mee te pakken (Barcelona en Praag hebben hele fijne!), ideaal om mee bij te komen van je reis. Favoriet Spa Zuiver moment is op zondagochtend als eerste het zwembad van het complex te betreden, nog geen druk gefluister, gestaar en geschuif in de sauna’s, maar een tijdelijk privé domein. Ook geen dringen geblazen bij de opgieting, als Ado er staat is het helemaal top, die weet iedere keer de lekkerste geuren en fijnste muziek bij de oplopende hitte uit te zoeken en zwaait met de handdoeken alsof zijn leven er van afhangt.

Opschonen

Na zo’n zweet,- stoom- en zwemsessie heb ik altijd het idee dat ik helemaal opgeschoond ben, mijn huid weer in perfecte conditie is en kan ik er weer even lekker tegenaan. Helaas, door drukte, slecht eten etc. is het vaak van korte duur, dat schone gevoel. Het lijkt nu misschien alsof ik ineens in een instant health freak verander, maar dat valt reuze mee. Ik mag rustig het sporten weer opbouwen en ben begonnen met een wekelijkse zwemsessie, want conditie opbouwen is hard nodig. Ook is al het suiker wat ik weer mocht eten vooral op 1 plek gaan zitten, en wordt het hoog tijd om dat zwembandje er weer af te krijgen. En ondanks dat het suikerloze dieet lastig was, merkte ik wel dat ik veel energieker was. Dus na de sapkuur ga ik proberen om gezonder te eten en mijn suiker gebruik weer zwaar te minderen. Al ben ik wel zo’n tuttebel dat ik geen nee ga zeggen tegen de Bollinger champagne die vrienden komend weekend meenemen naar Andorra ;).

Zuiver lichaam

De sapkuur die ik nu volg is een goede inwendige schoonmaak (ik ben sinds gisteren een grote zeikerd en mijn kantoor verhuizen naar het kleinste kamertje zou in het kader van efficiency geen slecht plan zijn, maar verder bespaar ik jullie de details), lijkt me een goed moment om zuiverder te eten en beter met mijn lichaam om te gaan. Dat moet immers nog heel wat jaartjes mee, liefst in goede gezondheid en met veel mobiliteit. Misschien is het omdat ik volgende maand weer een jaartje erbij mag tellen en nog een stapje dichter bij de 30 kom, maar je bewust worden van wat je allemaal naar binnen werkt kan nooit kwaad.

Sabine de Witte