Cocooning Hotspots Reistips Travel

Zwitserleven gevoel

zwitserse macarons

Zwitserland vakantieland

Ja, ik heb vakantie en het was is de bedoeling dat ik zoveel mogelijk offline blijf. Maar al het moois wil ik zo graag delen. Het is hier heerlijk en ik heb echt het Zwitserleven gevoel. Optimaal genieten, me nergens druk over maken en alleen maar mooie en fijne dingen. Dinsdag kwam ik aan in Genève, waar ik ’s middags de winkelstraten onveilig heb gemaakt. Het is hier ondanks de hoge wisselkoers van de Zwitserse Franc best leuk shoppen, want je kunt van veel artikelen de tax terug krijgen. Ik stond te kwijlen in de Celine winkel, waar alles wat in de winkel hing zo ongeveer uitverkocht was en je hebt hier echt om de 2 winkels een horlogezaak. Te laat komen is lastig in Zwitserland. Na een heerlijk Italiaans diner bij Roberto, aangeraden door de locals en een hotspot voor de zakenmensen, ging het lichtje uit. Woensdagochtend begon met een rondleiding door het oude centrum van Genève, onder leiding van een gids. Geregeld via het Zwitsers Verkeersbureau, want hoewel ik het leuk vind om zelf op ontdekkingstocht te gaan, is het ook leuk om te weten hoe een stad tot stand is gekomen. Van zoveel struinen wordt je snel moe, dus tijd voor ontspanning!

Geneve

sabine in geneve

Goed-voor-mezelf-zorgen vakantie

Deze vakantie is om mezelf weer op te laden. Dus ik probeer vooral gezond te eten, lang te slapen, te bewegen en buiten te zijn. Wat ik altijd erg ontspannend vind is een massage. Door mijn netwerk werd ik gewezen op de importeur van La Prairie, die het La Reserve aanbeval. Het La Reserve Spa Hotel is een exclusieve health club. Na een korte rondleiding door de pr-manager kreeg ik een La Réserve Better Aging body massage. De beste massage die ik tot nu toe heb mogen ervaren! Ze vertelde dat gezondheid op een natuurlijke manier verkrijgen prioriteit heeft. Hoewel de massage zelf niet heel heftig is, maken ze gebruik van een systeem dat diep in de huid en ook in de spieren doordringt. Zo krijg je de effecten van een deep tissue massage, zonder pijnlijke knepen. 80 Minuten lang genoot ik van de treatment en de professionaliteit en kennis van de masseuse. Ze wist meteen dat mijn lijf het redelijk zwaar te verduren heeft gehad en dat het opbouwen van mijn gezondheid niet zonder slag of stoot gaat. Mijn schouders zijn vooral een probleemgebied, want dankzij mijn werkhouding, het reizen en overal mijn laptop mee nemen, staan die vaak onder spanning.

Toen ik van het (verwarmde!) massagebed afstapte voelde het alsof er een last van mijn schouders afviel. Daarna mocht ik rustig bijkomen met speciaal mineraalwater, wortelsap en gezonde lekkere hapjes. Vervolgens kreeg ik huidadvies van La Prairie deskundigen. Lange tijd dacht ik dat La Prairie een product is wat je gaat gebruiken vanaf je 30e. Een fabel, want de La Prairie producten zijn geschikt voor iedere huid. Sterker nog, hoe jonger je begint, des te beter. Juist omdat ik vanwege mijn vitiligo dagelijks make-up gebruik, is het goed om intensief verzorgende producten te gebruiken. Ik kreeg een oogmassage en instructies voor het verzorgen en masseren van mijn huid. Binnen 5 dagen moeten de lijntjes bij mijn ogen, die ik zelf steeds vaker op foto’s terug zie (oeps!), flink verminderen. Met een oogcrème, serum, foundation en poeder van La Prairie verliet ik de Spa. Een luxe merk dat haar beloften waar maakt. Na zo’n behandeling voel ik me altijd heel gezond!

la prairie zwitserland

De grens over naar Frankrijk

Nog rozig van de behandeling ging de roadtrip van start. Op naar het luxe chalet in Chamonix-Argentieres, met uitzicht op de Montblanc. Tijdens de tour door chalet Terre met de huiseigenaar Marc, maakte mijn hart een sprongetje. Een 10-persoons villa voorzien van alle denkbare luxe en comfort. 5 Slaapkamers, 4 badkamers waarvan 2 met bad, een jacuzzi op het terras, open haard, kookeiland en enorme eetkamer. Het zwembad is nog leeg, want ’s nachts kan het nog steeds flink vriezen. Zo kom je de zomermaanden hier ook prima door. Via Twitter kwam ik terecht bij het Frankrijkhuis, zij reageerden op mijn oproep voor accommodatie suggesties in Chamonix. Ze kwamen met een accommodatie die helemaal bij mij past en verwezen me naar deze splinternieuwe houten hemel. Heerlijk indutten voor de haard. ’s Avonds met champagne in de jacuzzi naar de bergtoppen en sterren kijken. En ’s ochtends wakker worden met de imposante bergtoppen als uitzicht. Wat wil je nog meer? (Uitgebreide foto’s van de chalet volgen!)

roadtrip zwitserland

Sneeuwtop

Gisteren bezocht ik Verbier, waar toevallig de patrouille des glaciers binnen kwam. Een ski-race van Zermatt naar Verbier, vooral door militairen. Daar ging ik per skilift omhoog en genoot ik van een lunch bij Le Dahu op 2200 meter. Er werd nog volop genoten van het laatste restje wintersportseizoen maar dit weekend is het echt afgelopen met de sneeuwpret. Je zult vast denken dat het koud was daarboven, daar was ik als koukleum ook bang voor, maar ik liep er zonder jas. Boven was het een aangename 15 graden, in het dal was het zelfs 20 graden was met volle zon. Heerlijk! Via de Sint Bernhard tunnel ging de roadtrip naar Italië, waar een bezoek aan het bijzondere dorp Aosta op de planning stond. Prachtig historisch Italiaans, veel leven op straat en schitterend uitzicht op de Aosta vallei. De terugweg was iets minder spectaculair qua uitzicht door de vele tunnels en de 11 kilometer lange Montblanc tunnel, maar wat is die berg toch prachtig! Het dinner bij Le Monchu in Chamonix was een waardige afsluiter van de autoreis. Vandaag staat de Montblanc op het programma, snel klaarmaken dus!

Verbier Zwitserland

zwitserse alpen

holiday chanel nagellak

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte